Stort trøkk på SosEnt-konferansen 2015

– Når du først har sett hvilke effekter dette arbeidet gir, er det vanskelig å ikke ville ha mer. Litt vil ha mer. Litt vil ha mye mer, sier Ferd-eier Johan H. Andresen.

Tirsdag 3. november inviterte Ferd Sosiale Entreprenører til SosEnt Konferansen 2015, for sjette år på rad. Rundt 370 personer hadde meldt seg på til årets konferanse, som fant sted i Operaen i Oslo.

Alle sektorer var representert – her deltok representanter fra det private næringsliv, offentlig sektor, politikere, ideelle organisasjoner og en lang rekke sosiale entreprenører.

– Det er utrolig flott å merke dette trøkket med interesse, og se at konkrete ting faktisk skjer på området, sier FSE-direktør Katinka Greve Leiner.

Lovet ny «kokebok»
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) overrasket alle, da han kunngjorde at departementet vil lansere en «kokebok» for sosialt entreprenørskap. Det gleder Ferd-eier Johan H. Andresen:

– Vi hjelper gjerne til med oppskrifter! Det er mange her i salen som kan bidra til en slik kokebok, og der tror jeg vi også kan fylle på med en del godbiter, sier Andresen.

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth fremhevet i sitt innlegg at det er «gode tider for nye ideer», og ba også salen om innspill til hva Innovasjon Norge kan gjøre videre.

– Samfunnsinnovasjon ligger som DNA i vårt mandat – å skape varige verdier hvor det handler om mer enn økonomisk vekstpotensial alene, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge.

Engasjerte deltakere
Johan H. Andresen er svært fornøyd med bidragene fra scenen gjennom dagen. Likevel fremhever han deltakernes engasjement som en sentral del av konferansen.

– Jeg skulle gjerne vært flue på alle bordene, for mye av det som kom i samtalene er vel så viktig som det som kom fra scenen, sier han.

Konferansen ble avsluttet med den høytidelige kåringen av Årets Sosiale Entreprenør 2015. Blant de fem nominerte finalistene, var det til slutt Gammel Nok som vant årets pris.

TEKST: IRINA LEE