Sea Level UB vant Ferdprisen

Sea Level UB fra Møre og Romsdal vant Ferdprisen for størst verdiskapingspotensiale da Ungt Entreprenørskap i dag arrangerte NM for ungdomsbedrifter. MagnoCare UB ble kåret til Beste sosial entreprenør.

Av 55 påmeldte ungdomsbedrifter, ble det Sea Level som gikk av med seieren. De tilbyr en funksjonell fortøyningsløsning som følger tidevannet. Gründerspirene går på Romsdal videregående skole i Møre og Romsdal.

Drapé UB fra Hetland vgs i Rogaland kom på andre plass med sin «ti-i-en-kjole», og Organizer UB fra Raufoss vgs i Oppland på tredje plass med en praktisk toalettmappe.

Are Dragesund, porteføljeforvalter i Ferd, var prisutdeler.

Juryens begrunnelse
Første plass går til en bedrift som har utviklet et nyskapende produkt med et betydelig globalt markedspotensial. De har evnet å finne en praktisk løsning på et reelt behov, og har designet og utviklet en spennende prototype. Juryen ser ulike utfordringer knyttet til videre testing og produksjon, men med fortsatt god utvikling og solide partnere kan dette bli en bedrift som når ut i verden med sitt produkt basert på unik norsk maritim kompetanse

Beste sosiale entreprenør
Prisen for Beste sosiale entreprenør gikk til MagnoCare UB fra Malland vgs i Akershus. De har utviklet et hjelpemiddel for eldre og personer med nedsatt funksjonsevne.

Les mer på www.ue.no