FSE inn som eier i IT-selskapet Unicus

Unicus har til nå ansatt 19 personer med Asperger syndrom. I tillegg til å ha gode økonomiske resultater har selskapets ansatte blitt hentet fra NAV-tilskudd til fulltidsjobb. Nå skal Ferd være med på reisen videre og få selskapet etablert i flere byer, også utenfor Norge.

Unicus skiller seg fra andre IT-konsulenter ved at de ansatte har Asperger syndrom, en lettere form for autisme. Autismens positive særtrekk som detaljfokus og nøyaktighet gir ekstra gode resultater for kundene og har vist seg å gi Unicus en konkurransefordel. I tillegg til sterke sosiale resultater har tjenestene de leverer vist seg så effektivt at giganter som Telenor, Statoil, Nordea, Hafslund og Harald A. Møller har tegnet seg på både kjøps- og gjenkjøpslisten.

Ekspanderer i Norden med Ferd SE på eiersiden
Etter flere år med stabil vekst er Unicus nå på vei inn i en ny fase med ambisjoner om etablering av flere avdelinger både i Norge og utenlands. Johan H. Andresen er med på eiersiden gjennom Ferd Sosiale Entreprenører.

– Vi har fulgt og støttet Lars og dette spennende selskapet siden oppstarten, sier Katinka Greve Leiner, direktør i Ferd Sosiale Entreprenører. Unicus er den første sosiale entreprenøren hvor vi går inn som aksjonær. De siste åtte årene har våre investeringer i selskapene vært gjennom tilskudd, lån og garantier – i tillegg til vår styreposisjon og tette oppfølging. Vi er svært fornøyde med at Unicus nå har etablert seg som et så solid selskap at vi kan investere også gjennom egenkapital for å sikre ytterligere vekst i de sosiale og økonomiske resultatene, sier Leiner.

– Med Ferd Sosiale Entreprenører på laget får vi i Unicus en profesjonell investor som bidrar med både kompetanse, erfaring og vekstkapital. Ferd kjenner oss godt og deler våre verdier og verdisyn. Vi er glade og stolte over at de blir med videre som eiere, sier daglig leder og gründer Lars Johansson-Kjellerød.

På bildet
– Etter flere år med stabil vekst er Unicus nå på vei inn i en ny fase, sier daglig leder og gründer Lars Johansson-Kjellerød (foran). Her med to av de ansatte.

Les mer på Unicus.no