FSE fylte operaen med gode ideer

For sjette år på rad inviterte Ferd Sosiale Entreprenører (FSE) til SosEnt-konferansen. Årets arrangementet gikk av stabelen 3. november 2015, og fant sted i Operaens foajé. 370 personer hadde meldt seg på, deriblant private investorer, offentlig ansatte, politikere, ideelle organisasjoner, studenter og en lang rekke sosiale entreprenører.

– Det er utrolig flott å merke den økende interesse for temaet, og se at konkrete ting faktisk skjer på området, sier FSE-direktør Katinka Greve Leiner.

– Mangfoldet er stort. Her har vi samlet alt fra investorer til superidealisten – og alle der i mellom. Det gleder meg også at så mange er her for første gang. Det betyr ikke bare at temaet når ut til flere, men forhåpentligvis også de rette, sier Ferd-eier Johan H. Andresen.

Ny strategi
Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge var blant de inviterte foredragsholderne under årets konferanse. Hun mener det er gode tider for nye ideer.

– Endelig er vi i omstilling– ikke bare i Norge, men globalt. Omstillingsbehovene står i kø, for verken lommeboka eller naturen tåler at vi fortsetter som før. Aldri før har timingen vært bedre for modige og smarte mennesker, som ønsker å finne nye, smarte og gode løsninger, sier Traaseth.

Lover kokebok
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) kunngjorde under årets konferanse at hans departement vil ta ansvaret for å lage en «kokebok» om sosialt entreprenørskap.

– Det er flere områder som er involvert i dette, alt fra barn, helse og arbeid. Vi ønsker å samarbeide med de ulike departementene og lage en kokebok om sosialt entreprenørskap. Der vil vi presentere rammeverket, mulighetsrommet og løfte frem konkrete eksempler på de som lykkes, sier Jan Tore Sanner.

Hensikten er at de som ønsker å bruke sosiale entreprenører skal få gode ideer om hvordan de kan gå frem, og få kunnskap om hvilke løsninger som finnes.

Johan H. Andresen setter stor pris på løftet om ny kokebok fra Sanner:

– Vi hjelper gjerne til med oppskrifter! Det er mange her i salen som kan bidra til en slik kokebok, og der tror jeg vi også kan fylle på med en del godbiter, sier Andresen.

Gründerbedriften Gammel Nok, som hjelper arbeidstakere over 50 år til å jobbe lengre, ble kåret til Årets sosiale entreprenør under årets konferanse.

Les hele saken i Ferdmagasinet