Bli kjent med Henriette Skretteberg

Hva gjør egentlig sosiale entreprenører? Hvordan jobber man som sosial investor? Hvordan går man frem når man vil revolusjonere verden? Fremover vil FSE la deg bli kjent med spennende og engasjerte mennesker som på forskjellige måter er tilknyttet sosialt entreprenørskapsbransjen.

Bli med kjent med…

HENRIETTE SKRETTEBERG

35 år, samboer, to barn, bor på Ekeberg.

Henriette er prosjektleder i Ferd Sosiale Entreprenører, og jobber blant annet med SosEnt-konferansen, Åpent Hus og Velferdskolen.

Hva jobber du med denne uken?
For tiden er det mye planlegging rundt SosEnt-konferansen 2016, som skal være på Sentralen den 26. Oktober.

Hva er det beste med jobben din?
Det er muligheten til å få påvirke systemet og rammebetingelsene slik at effektive løsninger når ut til de som trenger dem mest. Og selvfølgelig det å få jobbe tett på løsningsorienterte folk som faktisk skaper endring. Å jobbe med sosiale entreprenører er veldig inspirerende, man kjenner engasjementet spre seg.

Og hva er det mest utfordrende?
Det må være at vi jobber med mange store og komplekse spørsmål uten enkle svar. Jeg jobber mye med eksterne møteplasser, hvor vi ønsker å påvirke til konkrete endringer som fører til et større marked for de sosiale entreprenørene. Da forholder jeg meg til mange og svært forskjellige målgrupper i alle sektorer, noe som både er spennende og utfordrende.

Har du tips til andre som vil jobbe med det samme som deg?
Jeg snakket nylig med en høgskole, som skulle inkludere sosialt entreprenørskap i sin studieplan. De spurte om hva deres studenter bør lære for å bli attraktive ansatte hos sosiale entreprenører. Det synliggjør at dette faktisk har blitt en bransje og et felt med arbeidsplasser.

Hva engasjerer deg mest?
Å skape møteplasser som faktisk forandrer noe.

Hva gjør du for å slappe av?
Jeg slapper ikke av, jeg har to små barn.

Hvem er din rollemodell?
Jeg beundrer folk som engasjerer seg. Folk som tør og gidder å ta ansvar, både for eget liv, og for flere enn seg selv. De som bryr seg om felleskapet og jobber for å gjøre samfunnet vårt bedre.

Hva gjør du om 10 år?
Jeg er ikke opptatt av å klatre på karrierestigen, men av å hver dag gjøre ting som gir mening. Hva det er om ti år er vanskelig å si.