Monsterbedriften inn i Ferd-familien

Monsterbedriften er det siste tilskuddet til Ferd Sosiale Entreprenørers portefølje. Det er en bedrift som har knust 6000 bad i løpet av ti år. Og som gir mennesker som er kommet litt skjevt ut en ny sjanse.

Det spesielle med Monsterbedriften er at selskapet rekrutterer flesteparten av sine medarbeidere blant personer som har erfaring fra rus og kriminelle miljøer. Og de ansatte får ikke bare jobb, men også muligheten til å bo sammen i egne boliger. ­Bedriften er forøvrig kåret til Årets Sosiale Entreprenør 2014.

– Vi er kjempestolte over å bli tatt inn i porteføljen. Det har vært helt kanon å få til dette, vi vil få dekket mye av det vi trenger for å komme videre gjennom dette samarbeidet, forteller daglig leder Thomas Doull til Ferdmagasinet.

Hardt arbeid
Monsterbedriften har spesialisert seg på oppdrag for byggebransjen, og påtar seg i tillegg til riving av bad alle typer oppdrag som krever hardt arbeid. Etter kraftig vekst, og med planer om å utvide virksomheten til flere steder i landet, er behovet for forretningsmessig kompetanse nå blitt et annet enn tidligere.

– Helt konkret trenger vi hjelp til å tenke ut gode strukturplaner for videre drift, forteller Thomas Doull.

Bidra til vekst
Investment Manager Håkon Glimstad Kristiansen i Ferd Capital har på sin side lang erfaring med å vurdere bedrifters forretningsplaner, og med å definere hva som skal til for å nå målene. Nå er han blitt observatør i Monsterbedriftens styre, og ser frem til å kunne bidra til bedriftens videre vekst.

– Det jeg kan bidra med i styret er blant annet kunnskap om hvordan selskapet kan bygge struktur, herunder utarbeide og følge opp budsjett, likviditetsstyring, prioritering og gjennomføring av prosjekter, sier han. Og legger til at noe av det som imponerer ham mest ved Monsterbedriften er evnen til å tenke helhetlig rundt det å bygge opp de ansatte og å gi dem oppfølgning, også utenfor jobb.