Disse deltar på konferansen

Årets SosEnt-konferanse er en møteplass for mennesker fra alle sektorer – det private næringsliv, ideelle organisasjoner, offentlig sektor og sosiale entreprenører.

TEKST: IRINA LEE

370 personer var meldt på til årets SosEnt-konferanse. Under dagens første sesjon ble deltakerne bedt om hvilke sektorer de representerer. Her er svarene:

20,5 prosent fra ideell sektor

18,2 prosent fra næringslivet

28 prosent sosiale entreprenører

2,5 prosent politikere

12,4 prosent offentlig ansatte

18,4 prosent fra andre virksomheter

Vi tror at dialogen mellom disse deltakerne bidrar til å løfte frem nyskapende løsninger. Det er fordi de beste løsningene gjerne kan bli skapt av dem vi tror trenger hjelp. Ved å lytte til og benytte brukernes egne erfaringer og kompetanse i en strukturert metodikk, vil det være mulig å skape nye verdier og innovasjon.

Samtidig vet vi at ingenting skjer uten at mennesker møtes. Et viktig mål for dagens konferanse er derfor å skape en møteplass, som inviterer til dialog og refleksjon.

Dette er stedet hvor private investorer kan høre hvordan andre skaper «doble bunnlinjer», blant annet gjennom bevisste innkjøp og ansettelser som gir mer for pengene. Dette er stedet hvor sosiale entreprenører kan treffe investorer som trenger nettopp den tjenesten de tilbyr. Dette er også stedet hvor offentlige ansatte kan treffe unge som vet hva de trenger.

Det er i disse møtene kan samtalene starte og nye relasjoner skapes. I disse øyeblikkene oppstår magien. Vi kan lære noe nytt, bli inspirert og nysgjerrige på andre løsninger. Sammen skaper vi nye muligheter.

Alle deltakerne har også fått utlevert navnelapper, som skjuler en liten notatblokk og små visittkort. Her er det fritt frem å skrible beskjeder og sende lapper til hverandre. Prøv! Det kan være starten på noe stort.