Åpner dører for Monsterbedriften

I januar fikk Monsterbedriften oppdraget med å rive og demontere Byggeriet i Krokstadelva i forbindelse med at utsalgsstedets flyttet til nye lokaler i Nybruveien. Fire mann var i sving i tre uker, og utførte jobben som avtalt.

TEKST: IRINA LEE

Monsterbedriften har spesialisert seg på riving av baderom, asbestsanering, kjerneboring, og alt innen sjauing og rydding. Men selskapet er ikke helt som andre entreprenørbedrifter. Monsterbedriften rekrutterer nemlig flesteparten av sine ansatte blant personer med erfaring fra rus og kriminelle miljøer.

I fjor høst ble Monsterbedriften innlemmet i porteføljen til Ferd Sosiale Entreprenører (FSE). Det har ført til at nye dører har åpnet seg for bedriften, også innen Ferd-systemet.

– Johan, du er klin gæren som har tatt med oss på laget! utbrøt Stig Morten Seierstad i Monsterbedriften, mens han pekte på Ferd-eider Johan H. Andresen under dagens SosEnt-konferanse.

God oppdragsgiver
Thomas Doull i Monsterbedriften legger til at Byggeriet har vært en god oppdragsgiver. Det har bidratt til at Monsterbedriften har kunnet levere som avtalt.

– Byggeriet har vært gode på å definere konkrete arbeidsoppgaver. Samtidig har vi hatt en dialog underveis i prosjektet, noe som er viktig for oss. Vår opplevelse er at Byggeriet har gjort sitt ytterste for at vi skal kunne gjøre vårt beste. Det setter vi stor pris på, sier Doull.

Monsterbedriften er nå i samtaler med Byggeriet flere oppdrag, blant annet i Kristiansand i løpet av vinteren 2015/2016.

Regionsjef Steinar Andersen i Byggeriet Sør innrømmer at han hadde visse fordommer mot Monstergjengen da han så de sortkledde, muskelbuntene første gang.

– Jeg var mer på befaring de første dagene enn jeg var på slutten, for å si det sånn. For disse gutta leverte, de viste stå-på-vilje arbeidsglede. Det var streite karer som hadde lyst til å gjøre en god jobb, og de leverte veldig bra. Til avtalt tid, sier Andersen.

Takknemlig
Det er også mulig for andre medlemmer av Mestergruppen å hyre inn denne arbeidsomme gjengen. Thomas Doull er svært takknemlig for all drahjelp selskapet får i Ferd-systemet.

– Ferd har et unikt nettverk, og vi ønsker å presentere våre tjenester for flere av selskapene. En del av våre ansatte ønsker også å søke seg videre til andre bedrifter etter hvert, som tømrere, lagerarbeidere eller liknende. Da er det svært verdifullt at vi kan knytte kontakter med store firmaer, som har mulighet til å ta imot denne typen arbeidskraft, sier Doull.

Nå ser han muligheten for å sikre en god vekst, ettersom stadig flere dører åpner seg.

– Desto flere som vet hva vi tilby, jo lettere vil det være for oss å få oppdrag. Vi ønsker ikke å få jobben fordi vi er sosiale entreprenører, men fordi vi leverer et godt resultat. Det håper jeg vi kan vise for Mestergruppen også, sier Doull.

Bidrar gjerne
Administrerende direktør i Mestergruppen, Mikkel Sandvik, er glad for samarbeidet med Monsterbedriften.

– Det er veldig positivt å ha verdier i en virksomhet som går utover de rent finansielle målene. Vi kan knytte et felleskap rundt det å bidra med samfunnsnytte i ulike divisjoner. Å bidra til en positiv samfunnsutvikling handler om mer enn å tjene penger, sier Sandvik.